Lökéshullám terápia

Szerző: | febr 22, 2018

A lökéshullám készülék egy olyan orvosi eszköz, amit mozgásszervi panaszok , betegségek kezelésére mellékhatásmentesen használunk. A kezelés lényege a készülék hanghullámokat bocsájt ki, ami a kezelt testfelületen vérbőséget okoz, így a kezelés alkalmával a szervezet vérkeringését felgyorsítjuk. A felgyorsult vérkeringés gyorsítja a gyógyulást, fő előnye a gyors fájdalomcsillapítás és a mozgásszervi funkciók helyreállítása. Alkalmas acut és krónikus fájalmat okozó megbetegedések kezelésére. A hanghullámok hatására a gyulladást okozó lerakódott anyagok a fájdalmas területről gyorsabban elszállítódnak a vérárammal. A therápiás kezelés során a kezelt terüeltet körülvevő izmokat átmozgatják, feloldja az izmok görcsös feszülését, és ezáltal a fájdalom a kezelés alatt is lényegesen enyhül. A lökéshullámmal keltett energia elősegíti a csontok, inak és más lágyszövetek regenerálódását. A therápia elhúzódóhatású, vagyis a kezeléssel még nem ér véget. A szervezet öngyógyitó folyamatait beinditva a kezelés utáni napokban, hetekben is folyamatosan fennmarad és a szervezet sejtszinten gyógyul.

Mennyi ideig tart egy kezelés és milyen gyakorisággal alkalmazzuk?

– A lökéshullám kezelés 7-10 percig tart.

– A kezeléseket kúraszerűen adjuk 5 akalommal 2-3 naponta ismételve

Milyen mozgásszervi panaszra ajánlott a lökéshullám kezelés?

– sarkantyú és sarokfájdalom

– Achilles ín gyulladás

– Talpfájdalmak

. Tenisz és golfkönyökös fájdalmakra

– Izomhúzódások, izomsérülések

– Vállfájdalom

– Csipőtáji sportsérülések, izomhúzódások

– Fájdalmas izomcsomók triggel pontok kezelése

 

Hogyan zajlik a kezelés?

– Tapintással megjelöljük a fájdalom helyét és területét

– A kontatkzselé szétterülése után a lökéshullámokat bejuttatjuk a készülék segítségével a kezelt területre.

A kezelés költsége:

1 alkalommal történő kezelés 8000Ft

5 alkalmas bérlet 30.000Ft

 

Ami fontos és lényeges: a kezelésnek nincs mellékhatása és a várható eredményesség a betegek 80-85 %-ban jó effektusú.

Bejelentkezés:+36302211831

 

Hasznos kezelési eljárás a lökéshullám-terápia, amely a fizikai energiákat hasznosítva nem invazív módon hat a kezelendő testrészekre. A terápia során nagy energiájú lökések jönnek létre, amelyek egyben akusztikus hatással is járnak. Ezeket az akusztikus energiákat vezetik célzottan a szövetek károsodása nélkül a kezelendő felületen keresztül. A test szöveteiben ezek elnyelődnek és a területen gyógyító folyamatokat indítanak be.

A kezelésnek köszönhetően a vérkeringés fokozódik a véredények kitágulnak és a vérbőség által újabb erek képződhetnek, amelyek nagyban hozzájárulnak a gyógyulási folyamatokhoz. A lökéshullámok a környék izmait is ellazítja.

Ezek a mechanikus transzdukciók biokémiai folyamatokat indítanak be. A lökéshullámok intenzitása és hossza határozza meg a célzott kezelés eredményességét, de azt is tudni kell, hogy a túl nagy, vagy a nagyon enyhe energiájú lökéshullámok negatív hatást is kiválthatnak.

A kezelés ellenjavalt a daganatos betegeknél, – főként a daganat helyén – illetve nem ajánlott vérzékenység esetén sem. A terápiát kimondottan tilos a levegővel kitöltött testrészeken alkalmazni, mint például a mellkason, hasüregen.

Természetes mellékhatásai lehetnek a bőr elszíneződése és helyi fájdalomérzet is. A kezelésnél a fájdalomérzet is egyéni fájdalomküszöbtől függő, de fokozatos energia növeléssel ez is áthidalható.